Times of Suriname

Politie onderzoekt opmerkelij­ke provocatie­s

-

VOETBAL - Neil Lennon moet rekening houden met een straf. De manager van Hibernian provoceerd­e het publiek van Rangers FC zaterdag nadat zijn ploeg na een kwart wedstrijd spelen op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Simon Murray. De club uit Edinburgh won uiteindeli­jk met 2-3 in het Ibrox Stadium.

Lennon keerde zich na de 1-1 om naar het thuispubli­ek, juichte uitbundig en plaatste zijn handen achter zijn oren omdat hij het gejuich vanaf de tribunes zogenaamd goed wilde horen. De fans van Rangers reageerden woest en iemand raakte Lennon bijna met een aansteker. Daarnaast heeft de coach de afgelopen dagen enkele doodsbedre­igingen ontvangen. De supporters­vereniging van Rangers praat de doodsbedre­igingen uiteraard niet goed, maar vindt het gedrag van Lennon eveneens ontoelaatb­aar: “Hij kon zichzelf niet in de hand houden op Ibrox. Het is onverklaar­baar dat de vierde official niet in actie is gekomen”, zo valt er in een statement te lezen. Lennon zei op de persconfer­entie dat hij enkel het doelpunt vierde en dat hij zich van geen kwaad bewust was: “Ik heb geen gebaren gemaakt, ik vierde slechts een goal. Als ik de volgende keer mijn neus aanraak, zullen er ook wel mensen zijn die wel iets vinden om mij te bekritiser­en. Ik vier slechts feest, dat is alles.” De politie denkt daar echter anders over en heeft een onderzoek ingesteld, ook naar het gedrag van Lennon.

(VZ)

 ??  ?? AS Roma versterkte zich in juli met Rick Karsdorp, maar de verdediger heeft nog niet kunnen debuteren voor de club wegens een aanhoudend­e knieblessu­re. (Foto: Goal)
AS Roma versterkte zich in juli met Rick Karsdorp, maar de verdediger heeft nog niet kunnen debuteren voor de club wegens een aanhoudend­e knieblessu­re. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname