Times of Suriname

Nadal veroverde nummer één-positie door passie en liefde

-

TENNIS - Rafael Nadal zegt dat hij het heroveren van de nummer één-positie op de wereldrang­lijst te danken heeft aan zijn liefde voor de sport. Maandag staat de 31-jarige Spanjaard voor het eerst in drie jaar bovenaan de ATPranking.

“In de afgelopen drie jaar is veel gebeurd. Er waren blessures, tegenslage­n, noem maar op. De passie en liefde voor het tennis heb ik nooit verloren. Daarvoor ben ik nu beloond, dat is mooi”, zei Nadal maandagavo­nd op een persconfer­entie in aanloop naar het Masterstoe­rnooi van Cincinnati.

Nadal stoot Andy Murray van de troon. De Schot staat vanwege een heupblessu­re al wekenlang aan de kant. Ook Roger Federer maakte kans om aan de top van de ranglijst te komen, maar de Zwitser trok zich terug voor het evenement in Cincinnati met rugklachte­n.

“De afwezighei­d van Roger is slecht nieuws voor het toernooi, maar goed voor mij”, sprak Nadal.

In juli 2014 mocht Nadal zich voor het laatst de beste tennisser ter wereld noemen. In totaal voerde de geboren Mallorcaan de ranglijst 141 weken aan.

Nadal kent vooralsnog een sterk jaar. Hij won in juli voor de tiende keer Roland Garros. Daarmee werd hij de eerste speler die één Grand Slam minimaal tien keer op zijn naam wist te schrijven.

Verder won Nadal dit seizoen al drie andere toernooien en stond hij zeven keer in een finale. “Het gaat geweldig”, aldus de gravelspec­ialist. “Maar ik ben niet de enige die een geweldig seizoen doormaakt. Voor Roger geldt hetzelfde. Het is ook bepaald geen uitgemaakt­e zaak dat ik aan het eind van het jaar nog de nummer één ben. Dat is nog een lange weg. Ik zal daarvoor tot het uiterste moeten gaan.”

Vorig jaar zette Nadal nog voortijdig een punt achter zijn seizoen door een polsblessu­re.

 ??  ?? Rafael Nadal zegt dat hij het heroveren van de nummer één-positie op de wereldrang­lijst te danken heeft aan zijn liefde voor de sport. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal zegt dat hij het heroveren van de nummer één-positie op de wereldrang­lijst te danken heeft aan zijn liefde voor de sport. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname