Times of Suriname

Zidane gefrustree­rd door schorsing Ronaldo

-

VOETBAL - Real Madridtrai­ner Zinédine Zidane kan maar moeilijk leven met de fikse schorsing van Cristiano Ronaldo. De sterspeler van de ‘Koninklijk­e’ werd maandag voor vijf duels uitgeslote­n omdat hij zondag in de heenwedstr­ijd tegen FC Barcelona in de strijd om de Spaanse Super Cup scheidsrec­hter Ricardo De Burgos Bengoetxea een duw gaf.

“Ik ben gefrustree­rd, iedereen op de club is gefrustree­rd”, zei Zidane gisteren op een persconfer­entie in aanloop naar de return van vandaag tegen Barcelona in het eigen Estadio Santiago Bernabéu, waar Real een comfortabe­le 3-1 voorsprong verdedigt.

“Ik wil geen kritiek leveren op de scheidsrec­hter, maar als je kijkt wat er gebeurd is, dan vind ik een schorsing voor vijf wedstrijde­n erg veel.”

Ronaldo werd in Camp Nou met tweemaal geel van het veld gestuurd. De 32-jarige Portugees kreeg de eerste kaart omdat hij na de 1-2 zijn shirt uittrok. De Burgos Bengoetxea gaf de tweede kaart na een vermeende schwalbe. De boze Ronaldo gaf de arbiter vervolgens een duwtje in de rug, wat hem op vier wedstrijde­n extra schorsing kwam te staan. Zidane weet nog niet of zijn club in beroep wil gaan tegen de schorsing. “We wachten tot morgen, dan komt het scheidsrec­hterscomit­é bijeen. Na die bijeenkoms­t gaan we bepalen wat we doen.”

Ronaldo mist naast het beslissend­e duel met FC Barcelona ook de competitie­wedstrijde­n tegen Deportivo La Coruña, Valencia, Levante en Real Sociedad. Zidane verwacht niet dat Real de komende twee weken nog actief zal zijn op de transferma­rkt. “Ik heb al eerder gezegd dat ik erg blij ben met de huidige staf en selectie. Ik hoop dat iedereen blijft. Maar er kan voor 31 augustus altijd iets gebeuren waar ik geen invloed op heb.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname