Times of Suriname

Lazio stoort zich aan Juventus-doelwit

-

VOETBAL - Het contract van Keita Baldé Diao bij Lazio loopt volgende zomer af en vleugelaan­valler is niet van plan om die verbinteni­s te gaan verlengen. Om die reden willen de Romeinen hem deze zomer graag van de hand doen, maar de Senegalees wil per se naar Juventus vertrekken.

Tot nu toe heeft Keita alle aanbieding­en naast zich neergelegd. “We hebben aanbieding­en uit Italië en het buitenland gehad voor hem, de laatste op de dag van de Supercoppa. Tot dusver heeft Keita alles afgewezen”, zegt Lazio-voorzitter Claudio Lotito in gesprek met de Corierre della Sera. “Als hij per se naar een bepaalde club wil, is dat prima. Dan moet die club alleen wel bieden wat de rest ook biedt.”

“Dat hoeft niet hetzelfde bedrag te zijn als de hoogste bieder, maar in ieder geval wel gelijk aan de laagste bieder. Respect is in deze situatie het belangrijk­ste, ik ben bereid te vechten voor mijn principes”, vervolgt Lotito zijn verhaal. Keita ontbrak afgelopen zondag in de selectie van Lazio voor de wedstrijd om de Supercoppa tegen Juventus, die uiteindeli­jk door de Romeinen met 2-3 gewonnen werd. “Dat was de beslissing van trainer Simone Inzaghi. Toen ik het hoorde, hoefde ik niet eens een reden te horen”, vertelt de clubvoorzi­tter van Lazio. “Wanneer wij iemand kopen, proberen we met alles rekening te houden: de financiële ambities van een speler, het werk van een zaakwaarne­mer en de marktwaard­e van de speler. Als een club Keita wil hebben, moeten ze ons tevreden stellen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname