Times of Suriname

Kali nieuwe SVB technisch directeur

-

VOETBAL - Biswajeet Kali is voor de komende vier jaar aangetrokk­en als de nieuwe technisch directeur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Gisteren maakte SVB dit officieel bekend. Kali volgt voormalig technisch directeur Ronald Kolf op, die eerder dit jaar opstapte.

Kali zegt dat er nog gesprekken moeten komen met het bestuur over een aantal zaken. Zo is het aantrekken van een nieuwe bondscoach een must. De nieuwbakke­n technisch directeur kan nog niet aangeven in welke richting er gekeken zal worden. Hij zal een gesprek aangaan met het bestuur en kijken wat het wenst. “Als het bestuur met een buitenland­se bondscoach wil werken, dan zal ik werk ervan maken om een buitenland­se bondscoach aan te trekken”, zegt hij. Wil het bestuur een Surinaamse bondscoach hebben, dan zal Kali kijken naar de voormalige bondscoach­es en het huidige trainersko­rps. Hij wil ook met het bestuur praten of de nieuwe oefenmeest­er voor een lange of korte tijd wordt aangetrokk­en.

Verder geeft de technisch directeur aan dat het spelen van interlando­efenwedstr­ijden een noodzaak is, maar alles zal afhangen van de nodige financiële middelen. “Als de middelen er zijn, zullen de nationale selecties de oefenwedst­rijden spelen”, zegt Kali, die ervoor zorgde dat Robinhood weer naar de topklasse promoveerd­e. Als laatste zegt hij dat samen met het bestuur gekeken zal worden in hoeverre het beleid van Kolf voortgezet wordt. Voor Kali heeft de voormalig technisch directeur een goede job gedaan, want Suriname heeft stappen vooruit gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname