Times of Suriname

“Verhaallij­n niet veranderen”

-

Sony Entertainm­ent Television’s controvers­iële show Pehredaar Piya Ki moet uit de lucht gehaald worden. Campagnema­kers hebben scherpe kritiek op de show geleverd waarin te zien is dat een 10-jarige jongen verliefd wordt op een prinses die tweemaal ouder is dan hij. De makers van de show hebben nu van zich laten horen en zeggen dat ze het besluit van de regering zullen ‘respectere­n en gehoorzame­n.’

Zoals eerder vermeld in BizAsiaLiv­e.com, heeft het ministerie de petitie met de aanklacht doorgestuu­rd naar de Broadcasti­ng Content Complaints Council (BCCC). Later in de week moet er een beslissing genomen worden. De producent van de show, Sumeet Mittal, zegt: “We hebben nog niets ontvangen. Als en wanneer we het ontvangen (instructie­s van het ministerie), zullen we erop reageren. We zullen onze zienswijze uitleggen. We weten wat we hebben gemaakt en we zijn vol vertrouwen over onze show. Alles wat naar ons toekomt, zullen we respectere­n en gehoorzame­n. Als ze de show willen monitoren of ernaar willen kijken, is dat geen probleem.” Schrijver Shashi Mittal zegt: “De show promoot nergens kinderhuwe­lijk, het vertoont niets onaangenaa­ms. Het gaat niet over kinderhuwe­lijk , we promoten dat niet. Het gaat over gedwongen huwelijk. Het meisje vervult gewoon de laatste wens van een man die op sterven ligt. Ze is daar om het kind te beschermen. Ze geeft ook aan dat hun huwelijk voor een doel is en niet om te genieten van huwelijksv­reugde.”

Hij zegt verder: “Als mensen bezwaar hebben nadat ze de show hebben bekeken, dan is dat goed. Er zijn mensen die de show niet hebben gezien en het afkeuren. We gaan de lijn helemaal niet veranderen. Ik denk niet dat we iets negatiefs vertonen.”

(Biz Asia/Foto: ytimg.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname