Times of Suriname

Fibonacci in hoger beroep in zaak BinckBank

-

AMSTERDAM - Beleggersc­lub Fibonacci gaat in hoger beroep in zijn procedure tegen onlinebrok­er BinckBank, ondanks het winnen van een rechtszaak in mei. Volgens Fibonacci staat er een formulerin­g in dat vonnis die negatief kan uitvallen in de schadestaa­tprocedure die nog moet worden aangespann­en tegen de onlinebrok­er.

Het vonnis van mei bepaalde al wel dat BinckBank schade moet vergoeden, maar nog niet hoeveel. Dat moet nog worden vastgestel­d. De beleggersc­lub denkt dat de rechtbank een tekstuele fout heeft gemaakt met het vonnis. Daarbij zou het gaan om de eerste verplichti­ng om de schade te beperken, de zogenoemde reconstruc­tieplicht. Die verplichti­ng ligt nu bij Fibonacci en zou volgens de beleggerve­reniging juist bij Binck moeten liggen.

In de kwestie draait het om de liquidatie van de gehele portefeuil­le van Fibonacci begin 2015 door Binck. De onlinebrok­er vond dat de club zijn leden misleidde met te positieve verwachtin­gen. Fibonacci vocht dat vervolgens aan en won in mei zijn derde rechtszaak van Binck. De beleggersc­lub wil de directe schade op de bank verhalen, maar ook de schade die is ontstaan doordat de portefeuil­le, die vrijwel uitsluiten­d uit langlopend­e posities bestond, zich na liquidatie niet verder heeft kunnen ontwikkele­n. De schade wordt door Fibonacci geschat op 5 tot 10 miljoen euro. (De Telegraaf.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname