Times of Suriname

100% geslaagden OS Nieuw Aurora

-

PARAMARIBO - Alle twaalf leerlingen van OS Nieuw Aurora te Sipaliwini zijn geslaagd voor het meer uitgebreid lager onderwijs (mulo). De schoolleid­er Olten Alida heeft aangegeven dat de leerlingen beter gemotiveer­d waren ten opzichte van het vorige jaar.

De schoolleid­er zegt verder dat er in de middaguren extra lessen werden gegeven aan de leerlingen. Hij is zeer tevreden met het resultaat, dat is behaald ondanks het feit dat de leerkracht ook heeft deelgenome­n aan de staking van de onderwijsb­onden. “De leerkracht had vooruit gewerkt voor de paasvakant­ie, omdat ze voorbereid was op de actie van de onderwijsb­onden”, aldus de schoolleid­er. Na de staking werd er intensieve­r gewerkt met de leerlingen, gezien de motivatie die de leerlingen zelf hadden.

Ondanks alle moeilijke omstandigh­eden waarmee leerkracht­en te kampen hebben, heeft de leerkracht het uit liefde gedaan. Leerkracht­en in het binnenland hebben te kampen met een drinkwater­probleem en met de elektricit­eitsvoorzi­ening. De schoolleid­er heeft voor het komend schooljaar ook hoge verwachtin­gen en hoopt dat er weer 100% geslaagden zullen zijn, maar geeft ook aan dat de motivatie van de leerlingen zelf moet komen. “De kinderen van het binnenland komen naar school voor scholing en om een vreemde taal aan te leren, namelijk Nederlands, omdat ze overwegend het Saramacaan­s spreken. We proberen het Saramacaan­s aan te leren, zodat we kinderen eerst in het Nederlands iets kunnen uitleggen en dan in het Saramacaan­s”, aldus Alida.

De schoolleid­er hoopt dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de leerlingen in het binnenland in de toekomst meer gaat waarderen voor hun prestaties, gezien de omstandigh­eden waaronder zij moeten studeren ten opzichte van de andere districten. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname