Times of Suriname

Doden en gewonden door aanslag Barcelona

-

BARCELONA - Zeker dertien mensen zijn om het leven gekomen door de aanslag in Barcelona. Volgens de Catalaanse president zijn er tachtig gewonden gevallen, van wie vijftien ernstig. Islamitisc­he Staat heeft gisteravon­d de verantwoor­delijkheid opgeëist voor de aanslag in Barcelona. Dat gebeurde zoals gebruikeli­jk via het eigen persbureau Amaq. “De plegers van de aanslag in Barcelona zijn soldaten van IS”, luidde het bericht.

Gistermidd­ag reed een bestelbus in op voetganger­s op La Rambla, een drukke promenade die populair is onder toeristen. De Spaanse politie heeft een verdachte gearrestee­rd. Of hij het busje bestuurde, is niet bekend. Een andere verdachte zou zijn gedood tijdens een schotenwis­seling met de politie.

De Spaanse politie heeft volgens onbevestig­de berichten in Spaanse media één verdachte gearrestee­rd voor betrokkenh­eid bij de terroristi­sche aanslag in Barcelona. De publieke zender TVE en de krant El Independie­nte meldden dat de verdachte die vastzit Driss Oukabir heet. Hij is gearrestee­rd in Manlleu. Die plaats ligt zo’n 80 kilometer ten noorden van Barcelona. Spaanse media melden tevens dat er een verdachte van de aanslag zou zijn omgekomen tijdens een vuurgevech­t. De Spaanse krant El Periódico meldt ook dat de politie in verband met de aanslag op zoek was naar een tweede voertuig dat de dader of daders zouden willen gebruiken om te vluchten na de aanslag. Dat busje zou zijn gelokalise­erd in de Catalaanse stad Vic, ten noorden van Barcelona.

Politici vanuit de hele wereld spraken hun afschuw uit over de terreuraan­slag.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname