Times of Suriname

Moeder vlucht met baby uit brandende woning

-

PARAMARIBO - Een moeder vluchtte gisterocht­end samen met haar baby uit haar woning aan de Kweeklustw­eg, die in brand was gestoken. Zij liepen geen letsel op. Politie-inspecteur Sjaam Debi-Tewari, ressortcom­mandant van Latour, zegt dat de brandstich­ter wordt opgespoord.

De krant verneemt van bronnen dat de vrouw woensdagmi­ddag ruzie had met haar vriend. Zij maakte hem daarbij duidelijk dat zij een eind maakte aan hun relatie en niets meer van hem wil horen. Zij lag gisterocht­end met haar kind te slapen toen zij ontdekte dat de man op het balkon was. Zij maakte hem toen kenbaar dat zij geen relatie meer met hem heeft en dat hij weg moest gaan. Hij liep van het balkon naar het raam van een slaapkamer, dat hij opendeed. Via het raam goot hij brandstof op het matras en gooide een brandende lucifer naar binnen, waardoor het matras vlam vatte. De vrouw kon op tijd met haar kind naar buiten rennen en gilde om hulp. De woning is geheel afgebrand.

Bij de brandweer kwam de melding om 01.04 uur binnen, waarna zij ter plekke ging. Toen zij ter plaatse kwam, was het laagbouwhu­is reeds afgebrand. De brandweer kon slechts nabluswerk verrichten. Het huis had een oppervlakt­e van 3 bij 6 meter. Het is niet bekend of het pand verzekerd was. De brandweer verwijderd­e een gascilinde­r van 28 lbs uit het huis. Een belendend pand liep schroeisch­ade op aan de wand. De brandweerl­ieden van de post Toekomstwe­g gingen om de brand te blussen en kregen assistenti­e van hun collega’s van de Gemeneland­sweg in de vorm van water. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname