Times of Suriname

Overval bij houtmarkt

-

PARAMARIBO - Raadsman Harold Belfor vindt dat niet alleen Wilfried P, die samen met Paul A verdacht wordt van een beroving in een winkel, in de beklaagden­bank moest zitten. Volgens hem moest ook de concession­aris worden vervolgd. Wilfried P en Paul A verklaren dat zij securitygu­ards van Ronnie Brunswijk zijn. Belfor vindt dat de concession­aris de verdachten bewapende en aangaf wat ze moesten doen. De verdachten ontkennen schuldig te zijn aan een beroving.

Zij verklaren dat zij informatie kregen dat een winkelier drugs verkocht. Naar aanleiding hiervan deden zij een drugsinval en troffen de drugs aan. Ze vertrokken met het verboden spul naar hun zeggen op hun eigen all terrain vehicle (atv). Onderweg werden zij beschoten door Braziliane­n. Wilfried P vertelt dat hij en zijn kompaan ex-jungle commando’s zijn. Zij beweren in het achterland te zorgen voor orde en rust. Ze treden op wanneer zij horen dat iemand bezig is met drugsverko­op in de omgeving van de concessie van Brunswijk. Volgens Wilfried P treedt hij op, zodat de politie hem een schouderkl­opje geeft. Zijn kompaan Paul A ontkent ruw goud te hebben weggenomen uit de winkel. Beide mannen beweren dat de verklaring van de winkelverk­oper niet klopt. De winkelverk­oper verklaart dat de verdachten die gemaskerd waren, in de winkel kwamen. Ze losten schoten en namen ruw goud weg. Het slachtoffe­r werd aan zijn handen en voeten vastgebond­en en naar de achterzijd­e van de winkel gesleurd. Volgens hem namen de rovers de atv van de winkeleige­naar weg. In oktober wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ PARAMARIBO - Drie criminelen pleegden woensdagmi­ddag een overval bij een houtmarkt aan de RingwegNoo­rd. Zij maakten SRD 5000, een iPhone en een witte wagen buit. De gestolen wagen werd kort daarna onbeheerd aangetroff­en in de omgeving van de Smeltzweg. De ondernemer, zijn chauffeur en drie arbeiders bevonden zich op het terrein van de houtmarkt. Daar is een afdakje waar de ondernemer samen met zijn chauffeur aan een bureau zat te praten, toen een grijze wagen met vier inzittende­n het terrein opreed. Drie gemaskerde mannen stapten uit. Een van hen was gewapend met een vuistvuurw­apen en de twee andere met een houwer. Het slachtoffe­r en zijn chauffeur werden onder schot gehouden, waarna uit een lade van de bureautafe­l SRD 5000 en de iPhone werden buitgemaak­t. De daders namen ook de wagen van de ondernemer weg. Zij reden in de richting van de Jan Steenstraa­t. De rovers zijn nog voortvluch­tig. De slachtoffe­rs liepen geen letsel op. Het onderzoek is nog gaande.

WJ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname