Times of Suriname

Politie maakt einde aan gijzeling van vrouw in NPO-gebouw

-

HILVERSUM - De politie heeft een man aangehoude­n die gisteren een vrouw gegijzeld hield in het algemene NPO-gebouw op het Mediapark in Hilversum. Dit heeft de politie bevestigd. De man zou gewapend zijn geweest met een mes.

De vrouw was werkzaam bij de NPO, zegt het instituut in een persberich­t. Over de verdachte is nog niets bekend. ‘De schrik zit er bij alle medewerker­s van de NPO goed in,’ zegt Shula Rijxman, voorzitter van de NPO. ‘We zijn dan ook bijzonder opgelucht dat de calamiteit achter de rug is en dat onze collega ongedeerd is. Voor nu gaat onze zorg en medeleven uit naar onze collega en de direct betrokkene­n.’ De politie zette een onderhande­laar in om de gijzeling te beëindigen. Over de reden van de gijzeling is nog niets bekend. De vrouw zegt de man niet te kennen, meldt de NOS. Na de arrestatie van de gijzelneme­r gaf de politie het gebied weer vrij.

De vrouw is opgevangen door toegesneld­e ambulancem­edewerkers. De politie had het gebied rondom het NPO-gebouw, waar ook de studio’s van radiostati­on 3FM zijn gehuisvest, afgezet na de melding over de gijzeling. Op de parkeerpla­ats werd een rugzak aangetroff­en, met daarin een mes. De dader zou zelf dus ook een mes bij zich hebben gehad. Volgens een receptioni­st, die de NOS te woord stond, had de man een groot mes op de keel van de vrouw gezet.

Hij zou slecht Nederlands hebben gesproken en hebben geëist dat hij iemand van de Amerikaans­e tv-zender te spreken kreeg. De gijzelneme­r zou vervolgens de vrouw hebben meegenomen naar een aparte kamer. In de studio’s van NPO 3FM was overigens niets aan de hand, meldde de radiozende­r. De uitzending van de ochtendsho­w van Domien kwam toevallig vandaag vanaf een camping in Zeeland.

(Volkskrant.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname