Times of Suriname

Azarenka niet aanwezig op US Open

-

TENNIS - Victoria Azarenka ontbreekt eind augustus op het US Open. De Wit-Russin is onlangs gescheiden en wil eerst nog een aantal juridische zaken oplossen voordat zij zich weer volledig op tennis gaat richten.

“Zoals de zaken er nu voor staan, zou ik alleen kunnen deelnemen aan het US Open als ik mijn zoontje achterlaat in Californië. En dat wil ik niet’’, meldde Azarenka gisteren in een verklaring.

“Voor iedere ouder is het lastig om een balans te vinden tussen een eigen carrière en de belangen van je kind. Maar niemand zou een keuze daar tussen moeten maken, we zijn sterk genoeg om het allebei te kunnen. Die uitdaging wil ik aangaan.’’

Azarenka kwam na Roland Garros in 2016 een jaar lang niet in actie. Ze beviel in december van haar zoon Leo. Van januari 2012 tot en met februari 2013 was de tweevoudig Australian Openwinnar­es, met een korte onderbreki­ng, de nummer één van de wereldrang­lijst. Een maand geleden bereikte ze de achtste finales op Wimbledon. Azarenka is zeker niet de enige grote naam die het US Open laat schieten. Ook de zwangere Serena Williams ontbreekt op het Grand Slamtoerno­oi in New York. De 35-jarige Amerikaans­e is in september uitgereken­d. Williams hoopt daarna terug te keren op de tennisbaan.

Bij de mannen ontbreekt ook een aantal grote namen. Kei Nishikori, Stan Wawrinka en Novak Djokovic moeten het US Open laten schieten wegens blessures.

Verschille­nde andere top-10 spelers kampen met lichte blessures. Andy Murray (1), Roger Federer (3), Marin Cilic (6) en Milos Raonic (10) trokken zich deze week om die reden terug van het Masterstoe­rnooi in Cincinnati.

Het US Open, het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar, begint op maandag 28 augustus.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname