Times of Suriname

Dortmund deelt sneer uit naar Barcelona

-

VOETBAL - Na de 2-0 nederlaag tegen Real Madrid woensdag liet Pep Segura weten dat Barcelona dicht bij de komst van Philippe Coutinho van Liverpool en Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund is, maar HansJoachi­m Watzke ontkent dat de onderhande­lingen soepel verlopen. De algemeen directeur van die Borussen stelt dat zijn collega bij de Spaanse grootmacht onzin verkoopt. Barça zit al wekenlang achter de talentvoll­e Fransman aan, maar volgens Watzke is het onjuist dat de clubs er bijna uit zijn wat betreft een transfer van Dembélé. De sportbestu­urder reageert tegenover Kicker verbolgen op de woorden van Segura: “Wat hij zegt, kan ik echt niet uitleggen. Misschien is hij duizelig omdat zijn club door Real Madrid is weggespeel­d in de Supercup.”

Barcelona deed volgens Kicker vorige week een aanbieding aan de Duitse topclub van 85 miljoen euro, plus 20 miljoen aan bonussen. Dit bod werd echter resoluut naar de prullenbak verwezen. Naar verluidt wil Dortmund 150 miljoen euro vangen voor Dembélé. Watzke zegt dat Segura leugens verkocht toen hij zei dat de clubs een deal bijna kunnen beklinken: “Het klopt dat Barcelona Dembélé wil hebben, maar we zijn geen millimeter dichterbij gekomen.” (VZ) VOETBAL - Victor Valdés is gestopt als profession­eel voetballer, zo meldt Mundo Deportivo. De Spanjaard zat sinds zijn vertrek bij Middlesbro­ugh vorige maand zonder club en heeft gisteren besloten een punt te zetten achter zijn loopbaan. Met zijn productieb­edrijf gaat hij vanaf heden een tv-programma maken waarin hij oud-collega’s gaat interviewe­n. De doelman is een jeugdexpon­ent van Barcelona en kreeg in 2002 de kans van trainer Louis van Gaal om zijn kwaliteite­n te tonen in het eerste elftal. Op twintigjar­ige leeftijd debuteerde hij voor Barcelona en die plek stond hij niet meer af. Twaalf seizoenen lang stond hij onder de lat bij de Spaanse grootmacht en maakte hij de glorietijd van de Catalanen mee.

Hij keepte 530 officiële duels voor Barcelona en won 22 prijzen met de club: drie Champions Leaguetrof­eeën, zes landstitel­s, drie keer de Spaanse beker, zes keer de Spaanse Super Cup en drie keer het WK voor clubs en de Europese Super Cup. Ook werd de Spanjaard met het nationale elftal Europees- en Wereldkamp­ioen. Na zijn vertrek bij Barcelona in 2014 kon hij niet meer imponeren. Na een half jaar zonder club werd hij bij Manchester United herenigd met Van Gaal, maar die samenwerki­ng liep uit op een mislukking. Standard Luik en Middlesbro­ugh volgden, maar de 35-jarige sluitpost kon degradatie van de Engelse club niet voorkomen. Deportivo La Coruña wilde Valdés nog onderdak bieden, maar hij heeft besloten te stoppen.

(VZ)

 ??  ?? Victor Valdés is gestopt als profession­eel voetballer. De Spanjaard zat sinds zijn vertrek bij Middlesbro­ugh vorige maand zonder club en heeft gisteren besloten een punt achter zijn loopbaan te zetten. (Foto: De Telegraaf)
Victor Valdés is gestopt als profession­eel voetballer. De Spanjaard zat sinds zijn vertrek bij Middlesbro­ugh vorige maand zonder club en heeft gisteren besloten een punt achter zijn loopbaan te zetten. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname