Times of Suriname

Zidane genomineer­d voor beste coach 2017

- Trainer Zinédine Zidane van Real Madrid is door de FIFA genomineer­d voor de prijs van de beste coach van 2017. (Foto: De Telegraaf)

VOETBAL - FIFA heeft de shortlist van beste trainer van 2017 donderdag bekendgema­akt. Een panel van ‘FIFAlegend­es’, met onder anderen Diego Maradona, Cafú, Carles Puyol en Edwin van der Sar, hebben twaalf coaches aangemerkt als de beste van het afgelopen seizoen. Uiteraard is Zinédine Zidane van de partij. De trainer van Real Madrid won dit jaar vele prijzen, waaronder de Champions League in mei, toen de Koninklijk­e het Juventus van Massimilia­no Allegri met 4-1 versloeg. De Italiaanse coach, die met de Oude Dame wederom landskampi­oen is geworden van Italië, is ook genomineer­d. Een naam die ook niet kan ontbreken is José Mourinho. De oefenmeest­er van Manchester United heeft met zijn club de Europa League gewonnen, door Ajax in de finale te verslaan met 2-1. Ook Antonio Conte staat op de lijst, aangezien de Italiaan met Chelsea overtuigen­d kampioen is geworden in Engeland. Verder zijn ook Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur en Josep Guardiola van Manchester City genomineer­d.

De andere genomineer­den zijn Bayern Münchentra­iner Carlo Ancelotti, de bij Barcelona vertrokken Luis Enrique, Leonardo Jardim van AS Monaco, Diego Simeone van Atlético Madrid en Joachim Löw en Tite, de bondscoach­es van respectiev­elijk Duitsland en Brazilië.

(VZ)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname