Times of Suriname

Derde nederlaag voor Surinaamse basketbalm­eisjes

- Venicia Nirk van Suriname wordt verdedigd door twee meisjes van Costa Rica. (Foto: FIBA)

BASKETBAL – De meisjesbas­ketbalsele­ctie van Suriname startte goed, maar schoot uiteindeli­jk tekort en eindigt de groepsfase van de CentroBask­et 2017 voor U17-meisjes zonder overwinnin­g. In het Coliseo Ismael Delgado (Puerto Rico) werd gisteren verloren van Costa Rica met 53-71.

De meisjes van Suriname hadden een theoretisc­he kans om toch nog op de tweede plaats te eindigen, maar dan moest er gewonnen worden van Costa Rica. Met dit in haar achterhoof­d kende de selectie van Suriname een bliksemsta­rt. In vijf minuten scoorden onze jeugdigen negen punten (9-0) op rij. Vooral Cyarah Kensmil was in goeden doen. Het team van trainer Henk MacNack bleef domineren en sloot het eerste quarter af met een voorsprong van zes punten: 13-7.

In het tweede quarter maakte Costa Rica een run van 11-4 en nam met ruim zes minuten spelen de voorsprong: 18-17. Jolaine Nijman probeerde Suriname op voorsprong te houden met haar twee vrije worpen, maar Laura Castro was ongenaakba­ar in de resterende minuten: 23-21. Het was de derde speelperio­de waarin Suriname de wedstrijd uit handen gaf. Binnen vier minuten scoorde Costa Rica veertien punten (37-21) op rij en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Suriname scoorde hierna nog wel vier punten, maar sloot het derde quarter af met een achterstan­d van veertien punten: 50-36. Ook in het vierde quarter maakte Costa Rica weer een run en keek Suriname na zes minuten spelen aan tegen een achterstan­d van 22 punten (63-41). Hiermee werd de derde nederlaag een feit. Suriname eindigt door deze nederlaag op de laatste plaats en zal tegen de nummer 4 van de andere poule spelen om de zevende/achtste plaats. Valeria Gonzalez werd de topscoorde­r met achttien punten, terwijl Nijman tien punten scoorde.