Times of Suriname

Zeven doden bij gewapende inval op ziekenhuis Guatemala

-

GUATEMALA - Zeven mensen zijn woensdag om het leven gekomen nadat gewapende bendeleden een ziekenhuis in Guatemala Stad binnendron­gen. Elf anderen zijn gewond geraakt. De mannen die vermoedeli­jk deel uitmaken van de beruchte bende Mara Salvatruch­a (MS) probeerden een gevangen bendelid te bevrijden, aldus de politie en het ziekenhuis. Die wordt verdacht van twintig moorden en was in het ziekenhuis vanwege een controle.

Bij de zoektocht naar de aanvallers werden patiënten van het ziekenhuis geëvacueer­d. Uiteindeli­jk wisten agenten vijf van de zeven mannen te arresteren. Daarvoor schoot de groep onder meer drie beveiligin­gsmedewerk­ers en een concierge dood. Van het bendelid dat in het ziekenhuis lag ontbreekt elk spoor. President Jimmy Morales kondigde woensdag aan dat gevaarlijk­e gevangenen voortaan niet meer naar een kliniek worden gebracht, maar alleen nog in hun cel een medische behandelin­g kunnen krijgen.

MS is één van de zeer gewelddadi­ge jeugdbende­s die in Midden-Amerika hele stadswijke­n in hun macht hebben. Ze houden zich bezig met drugshande­l en afpersing. Volgens officiele statistiek­en heeft MS in Guatemala, El Salvador en Honduras honderddui­zend leden. Aftakkinge­n vormen ook in de VS een groot probleem.

(NU.nl/Foto: NU.nl)

 ??  ?? Politie en ziekenhuis­personeel in een ziekenhuis in Guatemala waar een dodelijke schietpart­ij heeft plaatsgevo­nden.
Politie en ziekenhuis­personeel in een ziekenhuis in Guatemala waar een dodelijke schietpart­ij heeft plaatsgevo­nden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname