Times of Suriname

Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden

-

ARUBA - Na twaalf jaar is Natalee Holloway mogelijk gevonden. Na een nieuwe tip heeft haar vader Dave menselijke resten laten opgraven in een park op Aruba.

Of de resten zijn van zijn verdwenen dochter moet dnaonderzo­ek uitwijzen. Dave onthulde woensdag in het NBC-programma Today dat hij met hulp van privédetec­tive T.J. Ward na achttien maanden onderzoek mogelijk een doorbraak heeft bereikt in deze zaak.

Hij vertelde in het programma dat hij een tip kreeg van een voormalige huisgenoot van de beste vriend van Joran van der Sloot. Deze tipgever claimt dat Joran GHB in het drankje van Natalee had gedaan, waarna de 18-jarige Amerikaans­e stikte in haar eigen braaksel. Joran belde hierop zijn vader Paul; het tweetal begroef het lichaam volgens de tipgever in het park. Dave zei dat hij na alle teleurstel­lingen niet had verwacht daadwerkel­ijk menselijke resten te vinden. “Ik weet dat er een mogelijkhe­id is dat het om iemand anders gaat, dus ik zal het gewoon afwachten.” Het onderzoek neemt tijd in beslag; de resultaten zullen volgende maand bekend worden gemaakt.

Natalee verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrie­nden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van Van der Sloot, die momenteel in Peru een straf uitzit van 28 jaar voor de moord op Stephany Flores Ramirez (21). De vader van Joran overleed in 2010 nadat hij tijdens een potje tennis een hartaanval kreeg. (De Telegraaf/ Foto: Good Housekeepi­ng)

 ??  ?? Natalee verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrie­nden op Aruba.
Natalee verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrie­nden op Aruba.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname