Times of Suriname

Koersafstr­affing voor Vestas

-

DENEMARKEN - Het aandeel Vestas ging gisteren flink onderuit, nadat de Deense fabrikant van windturbin­es met kwartaalci­jfers kwam.

Hoewel de resultaten flink daalden, sprak CEO Anders Runevad toch van een “solide kwartaal”, en wees daarbij op de veranderen­de marktomsta­ndigheden. Positief was volgens de topman dat de orderinstr­oom in alle regio’s steeg. De omzet daalde op jaarbasis met 14 procent naar 2,2 miljard euro. Het bedrijfsre­sultaat liep terug van 279 miljoen naar 120 miljoen euro, bij een marge van 12,6 procent. Daarmee lag de marge liefst 3 procentpun­t lager dan in het tweede kwartaal van 2016. Net als de resultaten, liep ook de vrije kasstroom terug, van 330 miljoen euro positief naar 158 miljoen euro negatief, als gevolg van voorradeno­pbouw. Vestas herhaalde de outlook voor dit jaar. Er wordt een omzet voorzien van 9,25 miljard tot 10,25 miljard euro met een EBIT-marge van 12 tot 14 procent. De vrije kasstroom zou tenminste 700 miljoen euro moeten bedragen.

Tegelijk met de kwartaalci­jfers besloot Vestas ook tot de inkoop van eigen aandelen. Daarvoor is omgerekend circa 600 miljoen euro beschikbaa­r. De stukken zullen worden ingekocht tot en eind dit jaar. Het inkoopprog­ramma komt bovenop de al eerder aangekondi­gde inkoop van 100 miljoen euro. Het aandeel Vestas daalde op de beurs van Kopenhagen met ruim 7 procent. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname