Times of Suriname

Dik salaris en rondrijden in Maserati’s: Brits gezin zoekt supernanny

-

Een Brits gezin met vier kinderen is op zoek naar de perfecte nanny. De vergoeding is niet mis: een loon van 110.000 euro per jaar, rondrijden in de Porsches en Maserati’s van de familie en heen en weer reizen tussen optrekjes in Londen, Atlanta, Barbados en Kaapstad. En o ja, je eten wordt gemaakt door een sterrenche­f.

“Ik zal eerlijk zijn: het is een veeleisend­e baan,” staat in de advertenti­e op childcare. co.uk, een site waarmee je op zoek kunt naar kinderopva­ng of je diensten als nanny kunt aanbieden. “We zoeken iemand met een diploma in kinderpsyc­hologie en minstens vijftien jaar ervaring. De kandidaat mag zelf geen kinderen hebben en moet bereid zijn zes dagen per week te werken, van 7 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds. Drie keer per week pendelen tussen onze huizen op verschille­nde continente­n mag geen probleem zijn.”

De vier kinderen (2, 5, 7 en 15 jaar oud) krijgen thuisonder­wijs en hebben de hele tijd aandacht en toezicht nodig, zelfs als ze bij hun leraren zijn. “We willen dat onze nanny deelneemt aan de lessen en hen ook aanmoedigt buiten de lessen.”

De ouders willen graag dat de nanny altijd samen met de kinderen eet, maar dat is niet verplicht. Het eten wordt wel klaargemaa­kt door een chef met Michelinbe­kroning. “We hebben verscheide­ne wagens, waaronder een Porsche, een Maserati en een Range Rover die de kandidaat gewoon mag gebruiken”, gaat de advertenti­e verder. “We verwachten van onze nanny dat ze boodschapp­en doet en de kinderen rondbrengt voor al hun afspraken. Een Brits rijbewijs is dan ook een must.” De moeder van de kinderen vertelt ook dat zij en haar man vaak afwezig zijn door werk en sociale verplichti­ngen. Maar als ze thuis zijn, brengen ze graag tijd door met hun kroost. “Daarom zullen we soms aan onze nanny vragen om weg te gaan, zodat we quality time kunnen hebben als gezin.” Wat de nanny in haar vrije tijd doet, maakt de baas des huizes niets uit. “Maar alcoholgeb­ruik en drugs zijn een duidelijke no-go en zullen resulteren in onmiddelli­jk ontslag”, klinkt het. Opmerkelij­k: de nanny moet ook zelfverded­iging kunnen. “Als ze die opleiding nog niet gehad heeft, dan kan ze die op onze kosten volgen. Hierover valt niet te onderhande­len.”

Kandidaten moeten sowieso ook een klik hebben met de kinderen. Er is daarom een betaalde proefperio­de van twee weken, waarin de kandidate bij het gezin zal wonen in één van de huizen. Volgens Richard Conway − één van de oprichters van childcare.co.uk − gaat het om een uitzonderl­ijke advertenti­e. Dat vertelde hij aan de Britse krant The Daily Mail. “Zoiets hebben we nog nooit gezien.” De identiteit van de familie is niet vrijgegeve­n en het mysterie over wie het zijn, wordt gevoed door hun vraag aan kandidaten ‘om een geheimhoud­ingscontra­ct te tekenen, om privacyred­enen.’ (AD)

- De Britse astronoom Norman Lockyer ontdekt helium op de zon.

- De eerste anticoncep­tiepil komt op de markt. Malcolm-Jamal Warner (Jersey City, 18 augustus 1970) is een Amerikaans acteur.

Hij is het bekendst voor zijn rol als Theo Huxtable in The Cosby Show. Deze rol speelde hij van 1984 tot 1992. Hij was ook de vriend van actrice Michelle Thomas die hij in The Cosby Show leerde kennen en aan wier zijde hij bleef tot zij in 1998 aan maagkanker overleed.

Andere programma’s waarin hij meespeelde zijn Malcolm & Eddie, Jeremiah en Listen up. Hij had een relatie van 10 jaar met zijn Cosby show collega Michelle Thomas totdat ze stierf. Hij had ook een relatie met Karen Malina White.

(Foto: Hollywood Life.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname