Times of Suriname

Kaylee leeft al 22 jaar zonder vagina: “Maar nu wil ik me eindelijk écht vrouw voelen”

-

Kaylee Moats ziet licht aan het einde van de tunnel: de 22-jarige jongedame uit Gilbert (Arizona) werd geboren zonder vagina, maar dankzij een operatie hoopt ze alsnog ontmaagd te kunnen worden door haar vriend. “Ik wil me écht vrouw voelen,” klinkt het.

Kaylee lijdt aan het syndroom van Mayer-Rokitansky­Küster, met als gevolg dat ze het zonder baarmoeder en vagina moet stellen. Haar grootste vrees was dat vriendjes haar zouden uitlachen, maar vier maanden geleden verscheen dan plots Robbie Limmer in haar leven.

Dat een potje seks voorlopig uit den boze is, vindt haar grote liefde geen obstakel. Al hoopt hij er natuurlijk wel op: maandelijk­s legt Robbie 50 dollar (42 euro) van zijn loon opzij om de chirurgisc­he ingreep mogelijk te maken. Haar zus Amanda zag het echter grootser. Zij zette een geldinzame­lingsactie op poten via GoFundMe om de rest van de 15.000 dollar (12.700 euro) binnen te harken. En met succes, intussen heeft Kaylee zelfs al ruim duizend dollar (850 euro) op overschot. “Het heeft een maand geduurd vooraleer ik Robbie over de aandoening verteld heb,” aldus Kaylee. “In het begin wist hij niet goed hoe hij moest reageren, maar ik voelde wel steun. Hij liet me weten dat dit onze relatie niet zou veranderen en dat was een enorme opluchting. Gelukkig is hij niet zo gefocust op het seksuele. Die eerste keer zal ik natuurlijk wel zenuwen hebben: zal er iets foutlopen daar beneden? Zal het pijn doen? Dat soort vragen houden me wakker.”

“De enige mensen die tot nu toe op de hoogte waren, waren mijn ouders, Robbie en enkele familieled­en en vrienden. Door de operatie zal ik me weer normaal kunnen voelen. Ik zal dat deel van mijn leven niet langer hoeven te verbergen.” (HLN/Foto: UOL Economia)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname