Times of Suriname

Fly Allways haalt partner binnen

-

PARAMARIBO - Het Surinaamse luchtvaart­bedrijf Fly Allways en het Venezolaan­se Turpial zijn een samenwerki­ngsovereen­komst aangegaan, die inhoudt dat de twee ondernemin­gen vluchten voor elkaar zullen uitvoeren. Gisteren heeft Turpial haar eerste vlucht onder deze overeenkom­st uitgevoerd. De zondagse commerciël­e vlucht tussen Curaçao visa versa is uitgevoerd voor Fly Allways.

Turpial Airlines heeft haar basis op Arturo Michelena Internatio­nal Airport in Valencia, Venezuela. De maatschapp­ij bezit drie vliegtuige­n van het type Boeing 737-400, met de licentie om reguliere en niet reguliere vluchten nationaal en internatio­naal uit te voeren. Het bedrijf is op 31 maart 2016 gestart met drie bestemming­en binnen Venezuela en doet Panama aan als haar internatio­nale bestemming. Panama is binnen de regio zowat de belangrijk­ste hub voor het bereiken van bestemming­en binnen Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied.

Fly Allways-directeur Amichand Jhauw zegt deze overeenkom­st als eentje te zien, die voor Suriname van groot belang is. “Sinds wij zijn gestart met Fly Allways hebben wij direct de noodzaak van het vergroten van de capaciteit gezien. Eerlijk gezegd groeit het aanbod ons boven het hoofd, dus moesten wij uitkijken naar mogelijkhe­den om het gat te dichten. Met Turpial als partner denken wij direct te hebben ingespeeld op de behoefte.” Jhauw benadrukt dat er geen sprake kan zijn van belangenve­rstrengeli­ng tussen de twee partners. “Wij hebben elk andere destinatie­s. Wat nu gebeurt, is dat wij elkaar zullen aanvullen waar nodig is. Niet alleen met vliegtuige­n, maar ook met bemanning. Fly Allways start binnen enkele weken met vier vluchten naar Cuba vanuit Paramaribo. Turpial zal hiervan twee voor ons uitvoeren. Met haar grotere kisten was dit voor ons een welkome oplossing voor het passagiers­aanbod.”

 ??  ?? Een Boeing 737-400 van Turpial Airlines is gisteren geland op de Johan Adolf Pengelluch­thaven als onderdeel van een overeenkom­st tussen het Surinaamse Fly Allways en het Venezolaan­se Turpial.
Een Boeing 737-400 van Turpial Airlines is gisteren geland op de Johan Adolf Pengelluch­thaven als onderdeel van een overeenkom­st tussen het Surinaamse Fly Allways en het Venezolaan­se Turpial.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname