Times of Suriname

Belfort leert kinderen zelfverded­igingtechn­ieken

-

PARAMARIBO - DNA-lid Edward Belfort (ABOP) heeft op 22 augustus in de Politie Academie aan de Commewijne­straat op verzoek van het hoofd van de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname, een motivaties­essie gehouden voor honderd kinderen in de leeftijd van vijf tot en met zeventien jaar. Hij hield een motivatiet­oespraak en leerde de kinderen zelfverded­igingtechn­ieken.

Hij sprak hen toe hoe te handelen in geval zij overvallen worden. Hij zegt dat indien iemand overvallen wordt door een rover, de dader heel dichtbij staat. Meestal houden criminelen hun slachtoffe­r in een wurggreep vast. Belfort leerde de kinderen om in dergelijke gevallen niet te trachten om de greep los te maken. Hij zei dat de snelste manier is, om de rover in zijn kruis te trappen, want dan is de man zeker voor een minuut uitgeschak­eld. Daarna kan het slachtoffe­r op de neus van de persoon slaan en wegrennen. Hij zei de kinderen ook om meteen om hulp te gillen en de eerste de beste persoon die zij tegenkomen, te vragen de politie te bellen.

Belfort is zelfverded­igingleraa­r geweest bij de politie. Volgens hem kunnen vrouwen en kinderen bij huiselijk geweld, beroving of een zedendelic­t het beste de man in het kruis trappen en wegrennen. Hij zegt dat dit een manier is om de mannelijke dader uit te schakelen. Hij zei de kinderen om luidop te zeggen dat niemand aan hun lichaam mag komen. Hij hield verder demonstrat­ies, zodat de kinderen konden leren hoe te handelen wanneer zij slachtoffe­r worden van een beroving of seksueel misbruik.

Belfort denkt dat indien kinderen en vrouwen gebruikmak­en van deze techniek, zij hun dader geen gelegenhei­d zullen geven hen iets afhandig te maken. Hij wees de jeugdigen verder op de gevaren in het verkeer. Hij zei om tijdens het vliegeren voorzichti­g te zijn. Volgens hem moeten de kinderen zich niet alleen concentrer­en op de vlieger, maar ook op het verkeer wanneer zij achter de vlieger aan de straat opgaan. Verder zei hij kinderen om niet te spelen met vuur. Hij wees hen op het gevaar dat het huis in brand kan vliegen. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname