Times of Suriname

Groot succes in Nickerie

-

Ramlila,

De Ramlila is een toneelopvo­ering van het wereldbero­emde epos van de Ramayan. De Ramayan is het grote epos uit India en is duizenden jaren oud. Het geldt als één van de invloedrij­ke literaire werken in vooral Zuid- en Zuidoost-Azië. Het verhaal gaat over het leven van Prins Ram en zijn vrouw Sita.

De opvoering werd gedaan door ongeveer tachtig leden van de Sociaal Cultureel en

NICKERIE – De die van 22 tot en met 26 augustus gehouden is in Nickerie, is een groot succes geworden. Dagelijks waren honderden mensen op de been om dit evenement mee te maken. Na vier jaar is wederom een opvoering van Ramlila gehouden in Nickerie.

Jongeren Vereniging Leiding 9A. De voorzitter van deze vereniging, Foolsing Chandersin­g, is zeer tevreden met de opkomst en de belangstel­ling die de Nickeriaan­se gemeenscha­p heeft getoond. Hij geeft aan dat zijn vereniging erg verrast was met de opkomst, en de spelers daardoor ook gemotiveer­d waren om de opvoering te doen. Districtsc­ommissaris Wedprekash Joeloemsin­g zegt dat hij heel blij is dat de Nickeriaan­se gemeenscha­p gebruik heeft gemaakt van de mogelijkhe­id om de Ramlila te komen aanschouwe­n. Gezien de enorme belangstel­ling, zou de burgervade­r dit jaarlijks willen organisere­n.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname