Times of Suriname

Murray meldt zich af voor US Open

-

TENNIS - Andy Murray heeft zich zaterdag afgemeld voor het US Open. De Schot trekt zich vanwege een heupblessu­re terug voor het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Murray heeft te veel last van zijn heup om in actie te komen op het US Open, die vandaag van start gaat. “Mijn heup doet te veel pijn. Ik heb te weinig tijd om te herstellen”, liet hij weten op een persconfer­entie.

De nummer twee van de wereld bekijkt op korte termijn of hij later dit seizoen nog in actie zal komen. “Ik neem de komende dagen een besluit over de rest van mijn seizoen.”

De 30-jarige Murray heeft al langer last van zijn heup. Hij deed eerder dit jaar wel mee aan Wimbledon, waar hij in de kwartfinal­e werd uitgeschak­eld door de Amerikaan Sam Querrey. Vervolgens meldde hij zich af voor de Masterstoe­rnooien van Montreal en Cincinnati.

Vorig jaar haalde de Brit de kwartfinal­es van het US Open. Daarin moest hij in vijf sets zijn meerdere erkennen in Kei Nishikori. Hij pakte in 2012 zijn eerste Grand Slamtitel in New York.

Murray is al de vijfde speler uit de top elf van de wereldrang­lijst die zich heeft afgemeld. Eerder lieten Novak Djokovic, titelverde­diger Stan Wawrinka, Kei Nishikori en Milos Raonic weten dat ze niet in actie komen op Flushing Meadows. (NS)

 ??  ?? Andy Murray heeft zich zaterdag afgemeld voor het US Open. De Schot trekt zich vanwege een heupblessu­re terug.
(Foto: De Telegraaf)
Andy Murray heeft zich zaterdag afgemeld voor het US Open. De Schot trekt zich vanwege een heupblessu­re terug. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname