Times of Suriname

Koke blinkt uit bij overtuigen­de zege Atlético

- Yannick Ferreira Carrasco (r) van Atlético Madrid probeert de bal in het veld te houden, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: Nusport)

VOETBAL - Atlético Madrid heeft voor de zesde keer op rij weten te winnen bij Las Palmas. Los Colchonero­s beleefden zaterdagav­ond een droomstart en wonnen uiteindeli­jk met 1-5 op Gran Canaria. Atlético heeft nu vier punten uit twee speelronde­n in LaLiga.

Atlético kende een vlammende start, want binnen vijf minuten stond het 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Ángel Correa wurmde zich door de defensie en prikte de openingstr­effer in de verre hoek, terwijl Yannick Carrasco twee minuten later de marge verdubbeld­e. De Belg kapte David Simón uit en vond met een overhoeks schot de hoek. De bezoekers zaten op rozen en hadden uit kunnen lopen naar 0-3 toen een voorzet van Sime Vrsaljko via verdediger Pedro Bigas bijna een treffer opleverde. Na de pauze trachtte Las Palmas er toch nog een wedstrijd van te maken en dat lukte, want Jonathan Calleri maakte er na een klein uur spelen 1-2 van. De spits kopte raak na een schitteren­de voorzet van Momo.

Las Palmas kreeg hoop op een goed resultaat, maar die vervloog toen Koke er vier minuten later 1-3 van maakte. De middenveld­er pikte een afvallende bal op en schilderde het leer in de verre hoek van Leandro Chichizola. Hij nam tevens de 1-4 voor zijn rekening: Carrasco liep zich stuk op de verdedigin­g, maar Koke twijfelde niet toen de bal in de lucht hing en hij scoorde met een omhaal. Jonathan Viera had de score voor Las Palmas draaglijke­r kunnen maken, maar hij miste een strafschop en zag daarna dat Thomas er nog 1-5 van maakte. (VZ)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname