Times of Suriname

Dybala redt Juventus

-

VOETBAL - Juventus heeft ook in de tweede speelronde van de Serie A geen fout gemaakt. De regerend kampioen was vorige week met 3-0 te sterk voor Cagliari en nam zaterdagav­ond de punten mee uit Genua, alwaar Genoa met 2-4 werd verslagen. De thuisploeg keek na zeven minuten nog tegen een 2-0 voorsprong aan.

Juventus kende een valse start, want na achttien seconden kon het thuispubli­ek al juichen. Miralem Pjanic werkte een harde voorzet van Goran Pandev in eigen doel. Zes minuten later werd het 2-0: Andrej Galabinov mocht na een overtredin­g van Daniele Rugani aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. De penalty werd toegekend op basis van het oordeel van de videoschei­dsrechter.

De treffer had echter eigenlijk niet mogen tellen omdat Galabinov eerder dertig centimeter buitenspel stond toen hij de bal ontving. Juventus was van slag, maar herpakte zich nog voor rust. Paulo Dybala drukte af na teruglegge­n van Pjanic en maakte er op slag van rust 2-2 van, vanaf elf meter. De bal ging wederom op de stip nadat de videobeeld­en waren geraadplee­gd; Darko Lazovic had een handsbal gemaakt. Door die gelijkmake­r tankte Juventus vertrouwen.

Het team van Massimilia­no Allegri ging als de morele winnaar de kleedkamer in en stapte ook als winnaar van het veld, want Juan Cuadrado kroonde zich na ruim een uur spelen tot de redder. Hij werd vrijgespee­ld door Mario Mandzukic, kapte naar binnen en schilderde de bal met zijn linker in de verre hoek: 2-3. In de blessureti­jd maakte Dybala er nog 2-4 van; hij completeer­de daarmee zijn hattrick. Er hadden nog meer treffers kunnen vallen, maar onder anderen Gonzalo Higuaín en Diego Laxalt hadden het vizier niet op scherp staan. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname