Times of Suriname

Rashford redt Manchester United

-

VOETBAL - Manchester United gaat na drie speelronde­n aan kop in de Premier League. The Mancunians wonnen zaterdagav­ond met 2-0 van Leicester City en Marcus Rashford kroonde zich tot de reddende engel. Hij scoorde drie minuten na zijn invalbeurt, in minuut zeventig, en maakte daarmee de bevrijdend­e openingstr­effer.

Man United domineerde de wedstrijd en loste in het eerste half uur tien doelpoging­en. De beste kans was voor Juan Mata, maar zijn schot werd na twintig minuten stijlvol uit de hoek gedoken door Kasper Schmeichel. Paul Pogba deed ook nog pogingen, maar hij mikte over en daarna naast en ook Romelu Lukaku kwam niet tot scoren. De formatie van José Mourinho ging in de tweede helft verder op zoek naar een doelpunt en leek dat na zeven minuten te vinden. Danny Simpson veroorzaak­te met een handsbal een strafschop en Lukaku ontfermde zich over het buitenkans­je, maar stuitte op Schmeichel. Dat moment gaf Leicester vertrouwen en na een klein uur spelen deed men zowaar een poging om op 0-1 te komen: Riyad Mahrez stuitte op David de Gea en zag zijn schot in de rebound geblokt worden. Man United slaagde er na het uur weer in om de druk op te voeren en Mourinho bracht na 67 minuten Rashford binnen de lijnen. De Engels internatio­nal volleerde raak uit een hoekschop van Henrikh Mkhitaryan: 1-0. Acht minuten voor tijd werd het 2-0: Marouane Fellaini werkte de bal binnen na een harde voorzet/schot van Jesse Lingard. (VZ)