Times of Suriname

Lewandowsk­i bezorgt Bayern München zege

-

VOETBAL - Bayern München is ook de tweede speelronde in de Bundesliga foutloos gebleven. Der Rekordmeis­ter had lange tijd moeite om zich te ontdoen van Werder Bremen, maar sloeg diep in de tweede helft twee keer ongenadig toe via Robert Lewandowsk­i. Naast Robben kreeg ook de van een blessure herstelde Manuel Neuer een basisplaat­s van Carlo Ancelotti en de doelman zag hoe zijn ploeg in de eerste helft worstelde om een bres te slaan in de stugge defensie van de thuisploeg, waar Renato Sanches op eigen verzoek overigens ontbrak. Corentin Tolisso had na ruim vijf minuten spelen al wel de openingstr­effer op zijn schoen toen hij de lat trof, maar verdere mogelijkhe­den waren schaars. Robben had Bayern vijf minuten voor rust kunnen zetten met het hoofd. Zijn kopbal scheerde echter rakelings langs de rechterpaa­l.

Kingsley Coman verving de Oranje-internatio­nal na ruim een uur spelen en de Fransman was tien minuten later betrokken bij de openingstr­effer: zijn lage voorzet werd door Lewandowsk­i knap met de hak tot doelpunt gepromovee­rd. Bayern gaf daarna gas bij en Thomas Müller knalde de bal van net buiten de zestien hard op de lat. Dat bleek slechts een opmaat naar meer, want vlak daarop was het 0-2 door opnieuw Lewandowsk­i. De Pool soleerde door de verdedigin­g van Werder en rondde af voor zijn tweede van de middag. (VZ)

??  ?? Arjen Robben (l) van Bayern München probeert de bal voor te trekken. (Foto: Nusport)