Times of Suriname

Spanjaarde­n schieten Chelsea langs Everton

- Willian van Chelsea (l) probeert langs zijn tegenstand­er te gaan, maar hij wordt neergehaal­d door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Chelsea heeft zijn eerste thuisoverw­inning van het seizoen behaald. De ploeg van Antonio Conte kon na de overwinnin­g op Wembley tegen Tottenham Hotspur (1-2) wederom juichen, aangezien het Everton eenvoudig over de knie legde door goals van Cesc Fàbregas en Álvaro Morata: 2-0.

The Blues begonnen sterk aan het treffen, maar tot grote kansen kwamen de Londenaren in eerste instantie niet. De verdedigin­g van Everton stond compact, waardoor Chelsea het met ongevaarli­jke afstandssc­hoten moest doen. Halverwege de eerste helft bracht Fàbregas de thuisploeg terecht op voorsprong met een subtiele voetbewegi­ng. De Spanjaard combineerd­e in het vijandelij­ke strafschop­gebied met landgenoot Morata en tikte met buitenkant rechts de bal langs doelman Jordan Pickford.

Vlak voor rust verdubbeld­e Morata met het hoofd de marge. De duurste Chelseaaan­koop aller tijden toucheerde een strakke voorzet van César Azpilicuet­a, waardoor Pickford kansloos was. Na rust kreeg Sandro Ramírez via een snelle counter de kans om de aansluitin­gstreffer te produceren, maar zijn poging werd gekraakt. Daarna dicteerde Chelsea weer het spel en liep de ploeg van Ronald Koeman achter de feiten aan. Pedro had nog de mogelijkhe­id om de malaise voor the Toffees te vergroten, maar de knal van de Spanjaard miste precisie. (VZ)