Times of Suriname

Ajax na rust langs VVV-Venlo

-

VOETBAL - Ajax heeft gisteren geen fout gemaakt op bezoek bij VVV-Venlo. De Amsterdamm­ers wonnen in De Koel met 0-2.

Beide doelpunten vielen na rust. Eerst was het Donny van de Beek die in de 55e minuut de bezoekers op voorsprong schoot, waarna David Neres een kwartier later de Ajaxzege veiligstel­de.

Ajax wilde tegen VVV verzorgd aanvallen, maar dat was op het stroeve kunstgras met wel heel veel zwarte korrels nauwelijks mogelijk. De equipe van Keizer was maar liefst 75 procent van de eerste helft in balbezit, maar dat leidde nauwelijks tot kansen. Van de Beek schoot een keer hard over en Amin Younes krulde de bal net boven de lat. Het goed georganise­erde VVV was voor rust nog het dichtst bij de openingstr­effer. Nils Röseler kopte maar rakelings naast. Al in de rust greep Keizer in. Linksback Mitchell Dijks moest plaatsmake­n voor spits Huntelaar en Neres kwam in het veld voor de onzichtbar­e Vaclav Cerny.

Met vier aanvallers wist Ajax de defensie van VVV wel in verlegenhe­id te brengen. Huntelaar hield in de 55e minuut goed oog voor de vrijstaand­e Van de Beek (1-0). De doelpunten­maker stuurde een kwartier later Neres weg. De Braziliaan scoorde koelbloedi­g.

Net als iedereen bij Ajax kon ook hij wel een opstekertj­e gebruiken na de uitschakel­ing in de voorrondes van de Champions League en Europa League en verloren competitie­wedstrijd tegen Heracles. Afgelopen donderdag tegen Rosenborg had Keizer zelfs geen plek op de bank voor Neres. (NS)