Times of Suriname

Feyenoord blijft zonder puntenverl­ies

-

VOETBAL - Feyenoord heeft gisteren ook de derde competitie­wedstrijd gewonnen. De regerend landskampi­oen zette in de eigen Kuip Willem II met liefst 5-0 opzij. Halverwege stond Feyenoord al op een 4-0 voorsprong door doelpunten van Jens Toornstra (twee keer), Steven Berghuis en Tonny Vilhena. Na rust maakte Jean-Paul Boëtius vanaf elf meter de Rotterdams­e vijfklappe­r compleet. Feyenoord begon nog wel matig aan de wedstrijd tegen Willem II. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhors­t grossierde in balverlies en had het geluk dat de bezoekers onzorgvuld­ig omsprongen met de geboden ruimte.

Feyenoord rechtte na een kleine tien minuten spelen de rug en na een schietkans voor Karim El Ahmadi leverde dat in de dertiende minuut ook de 1-0 op. Feyenoord was vanaf dat moment los en nog binnen de twintig minuten stond er 3-0 op het scorebord. Eerst was het Berghuis die in de zestiende minuut het eindstatio­n was van een fraaie aanval en vier minuten later kopte Toornstra een voorzet van Kevin Diks diagonaal binnen. Willem II was het even helemaal kwijt en het was wachten op de 4-0. Die kwam er vijf minuten voor rust. Tonny Vilhena stond bij een corner helemaal vrij op de rand van het strafschop­gebied en verraste Wellenreut­her met een hard schot in de korte hoek. Feyenoord drukte na rust het gaspedaal wat minder stevig in. Dat zorgde ervoor dat er weinig te genieten viel voor beide doelen. Eric Botteghin versierde in de tachtigste minuut nog wel een strafschop, die door Boëtius keurig werd benut. (NS)