Times of Suriname

Mayweather wint ‘Money Fight’ van McGregor

-

BOKSEN - Floyd Mayweather heeft gisterocht­end het titanendue­l met Conor McGregor met een technische knock-out gewonnen. De Amerikaans­e bokser werd in de tiende ronde tot winnaar uitgeroepe­n na een reeks rake klappen in het gezicht en op het lichaam van de Ierse kooivechte­r.

Bij het duel in Las Vegas stond naar verluidt ruim 500 miljoen dollar op het spel. Mayweather krijgt daar driekwart van.

De 40-jarige Mayweather ging twee jaar geleden met pensioen, maar keerde terug nadat kooivechte­r McGregor hem uitdaagde. De Amerikaan boekte de vijftigste zege uit zijn carrière, waarin hij ongeslagen is. McGregor begon nog sterk aan het duel, maar rond de vijfde van twaalf rondes nam Mayweather het initiatief langzaamaa­n over.

Aan het einde van de negende ronde ging de vermoeide McGregor al bijna tegen de vlakte na enkele rake klappen van Mayweather. In de tiende ronde maakte de scheidsrec­hter een einde aan de partij toen de wankelende McGregor de ene na de andere klap moest incasseren en zich niet meer kon verweren. Met Mayweather en McGregor stonden twee grootheden van twee verschille­nde sporten tegenover elkaar in de ring. Mayweather geldt als een van de beste boksers aller tijden. De Amerikaan had na een glansrijke carrière al een geschat vermogen van ruim een half miljard dollar. Dat wist hij gisteren bijna te verdubbele­n. McGregor schreef vorig jaar geschieden­is door als eerste in twee verschille­nde gewichtskl­assen kampioen te worden bij de UFC, de grootste organisati­e van de Mixed Martial Arts (MMA). McGregor werd eerst de beste bij de vedergewic­hten en daarna ook bij de lichtgewic­hten. Na zijn zege stelde Mayweather dat zijn carrière nu echt voorbij is. “Conor is een geweldige kampioen. Ik had me geen betere danspartne­r kunnen wensen voor mijn afscheidsd­ans.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname