Times of Suriname

VS als grote vijand weggezet

-

CARACAS - Venezuela heeft zaterdag grootschal­ige militaire oefeningen gehouden en inwoners werden via de staatstele­visie opgeroepen om zich als reservist aan te melden. Het militair vertoon was vooral bedoeld om het verdeelde land te verenigen door onder meer de Verenigde Staten als de grote vijand weg te zetten. Venezolane­n tussen de 18 en 60 jaar oud werden opgeroepen om “bij te dragen’’ aan de verdedigin­g van het land “tegen de agressieve dreigingen’’ van de VS. Op televisie werden beelden getoond van mensen die zich als reservist lieten registrere­n. Maar er is geen bewijs dat mensen zich massaal hebben ingeschrev­en.

De propaganda volgt op sancties van de VS tegen het regime van president Nicolás Maduro. Ook is het een reactie op een eerdere uitspraak van de Amerikaans­e president Donald Trump. Hij had laten weten dat militair ingrijpen tot de mogelijkhe­den behoort. Volgens de VS probeert Maduro een dictatuur te vestigen.

(De Telegraaf) Zoektocht vermisten Zwitserlan­d gestaakt.

ALPEN - Reddingswe­rkers woensdag in de zijn gestopt met zoeken Zwitserse Alpen. Na twee naar acht mensen die vermist nieuwe grondlawin­es willen worden na een aardversch­uiving ze eerst kijken of het veilig is om verder te zoeken, omdat het gevaar bestaat dat er nog meer rotsen naar beneden komen.

Volgens de Zwitserse politie wordt de kans dat de acht nog leven steeds kleiner. Ze heeft de familie van de slachtoffe­rs zaterdag uitgenodig­d naar Bondo te komen om de plek van de ramp met eigen ogen te aanschouwe­n. Er was al nauw contact met hen gedurende de zoekactie. “We moeten er rekening mee houden dat we niemand meer gaan vinden”, zei Andrea Mittner, die de reddingsop­eratie coördineer­t. “We hebben alle mogelijke middelen ingezet, opsporings­teams, honden en helikopter­s.” De vermisten zijn vier Duitsers, twee Zwitsers en twee Oostenrijk­ers. Ze maakten een wandeling in de afgelegen streek in het kanton Graubünden, toen ze op de 3369 meter hoge Piz Cengalo werden verrast door vallend gesteente. In totaal kwam vier miljoen kubieke meter rots naar beneden. Grote delen van het dorp Bondo zijn bedekt met stenen, modder en puin.

(NU/Foto:nu.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname