Times of Suriname

Ernstige overstromi­ngen in Houston door Harvey

-

HOUSTON - Door aanhoudend­e regenval hebben steeds meer delen van Houston last van hevige overstromi­ngen. Zo’n duizend mensen zijn al gered uit hun huizen en geëvacueer­d, meldt . De extreme regenval in de Texaanse stad is een gevolg van orkaan Harvey, die inmiddels is afgezwakt tot een tropische storm. In slechts enkele uren tijd viel er ruim 355 millimeter neerslag in Houston. Dat is een enorme hoeveelhei­d. In Nederland valt in een heel jaar tijd zo’n 800 millimeter. De rivieren zijn door de overvloedi­ge neerslag buiten hun oevers getreden. De komende dagen zal er waarschijn­lijk nog eens 500 millimeter regen vallen. Daardoor zullen nog meer delen van de Houston overstrome­n.

De burgemeest­er van de stad, Sylvester Turner, zegde daarom toe veertig extra reddingsbo­ten in te zetten. Er zouden volgens hem intussen al 2.000 telefoontj­es zijn binnengeko­men van mensen die om hulp en evacuatie vragen. Turner waarschuwd­e de inwoners van zijn stad voorlopig nog niet de straat op te gaan. Want, zo zei hij zondag op een persconfer­entie, “veronderst­el niet dat de storm nu wel over is”.

Ongeveer een kwart van de oliewinnin­g in de Golf van Mexico ligt stil door Harvey, meldt persbureau Reuters. Dat staat gelijk aan 428.568 vaten olie per dag. Ongeveer 26 procent van de gaswinning in het gebied ligt stil.

Er werd al bekend dat Harvey aan ten minste twee personen het leven heeft gekost. De dodelijke slachtoffe­rs vielen in kustplaats­je Rockport en in Harris County niet ver van Houston.

(NRC/Foto:nrc.nl)

 ??  ?? Auto’s staan vast bij een overstroom­d tankstatio­n in Houston.
Auto’s staan vast bij een overstroom­d tankstatio­n in Houston.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname