Times of Suriname

Zwarte dag voor Arsenal

-

VOETBAL - Arsenal werd zondagavon­d van het kastje naar de muur gestuurd tijdens de verloren uitwedstri­jd tegen Liverpool (4-0). De Londenaren losten voor het eerst in bijna drie jaar geen enkel schot tussen de palen, Mesut Özil en Arsène Wenger zochten na afloop dan ook naar verklaring­en. “Neem het ons kwalijk, schreeuw naar ons en bekritisee­r ons, maar ik ben ook teleurgest­eld over de wedstrijd van vandaag”, schreef Özil op zijn Instagram-pagina. “We wilden een goed resultaat behalen, maar we waren gewoon niet goed genoeg en Liverpool verdiende het om te winnen. Het spijt mij vooral voor de fans die zijn meegereisd naar Liverpool, maar we zullen er alles aan doen om het in de volgende wedstrijd beter te doen”, aldus de Duitser.

“Het resultaat is de consequent­ie van ons geleverde veldspel”, concludeer­de Wenger voor de camera van Sky Sports. “Het was gewoon niet goed genoeg. We werden op fysiek vlak continu afgetroefd en uiteindeli­jk maakten we het hen nog makkelijke­r toen wij onnodige fouten gingen maken.” Arsenal heeft inmiddels acht goals tegen gekregen in drie wedstrijde­n en dat baart Wenger logischerw­ijs zorgen.

“Mentaal was het zwaar. Dit was een heel teleurstel­lend optreden, het was desastreus. Maar het is niet goed om té emotioneel te worden na een wedstrijd. Er zijn namelijk redenen waarom dit is gebeurd en die moeten we analyseren. We hebben het de afgelopen tijd wel goed gedaan in de grote wedstrijde­n en dat maakt het resultaat van vandaag alleen nog maar erger”, vervolgde de Fransman.

“De consequent­ie is dat het vertrouwen omlaag gaat. Iedereen moet blijven geloven en gefocust blijven. Als sommige mensen stellen dat ik het probleem ben, dan spijt het me dat ik het probleem ben. Maar we willen dat de fans ons ondersteun­en, zelfs als we verliezen. Het enige wat we kunnen doen, is terugvecht­en en de volgende keer beter voor de dag komen”, zo besloot de manager van de huidige nummer zestien van de Premier League.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname