Times of Suriname

Verstrekki­ng verloopt soepel

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting heeft bekendgema­akt dat de verstrekki­ng van de in de kustvlakte soepel verloopt.

Minister Critien Polak geeft in een interview aan, dat alleen in Nickerie de verstrekki­ng van de kaarten niet heeft plaatsgevo­nden. Dit vanwege het feit dat de zaken van personen die een uitkering volgens de Algemene Ouderdomsv­oorziening ontvangen en van personen die bijstand genieten, al bancair geregeld worden. “De introducti­e is zeker meegevalle­n. Ook over het gebruik hebben wij als

Moni Karta

ministerie nog geen klachten gehoord”, zegt Polak. De ouderen van het district Saramacca gaven aan dat met de komst van de Moni Karta het ministerie hen tegemoet is gekomen. Voor hen is het nu stukken makkelijke­r om over hun financiële middelen te kunnen beschikken, zonder af te moeten reizen naar een speciale plek.

Met de Surinaamse Postspaarb­ank worden de mogelijkhe­den bekeken om meer pinmachine­s in de districten in werking te stellen, zodat het opnemen van geld ook gemakkelij­k verloopt. Vanaf september zal er gedurende drie maanden elke keer een bekendmaki­ng geplaatst worden op ‘De Boodschap’ en andere communicat­iekanalen van het Nationaal Informatie Instituut, om de doelgroepe­n op tijd te laten weten wanneer er gestort is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname