Times of Suriname

Eerste groep vakantiejo­bbers gestart met werken

-

PARAMARIBO - De eerste groep jongeren die door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken geaccommod­eerd is om te werken in de vakantie, is maandag gestart. Deze jongeren zullen twee weken werken en wel van 28 augustus tot 8 september, met uitzonderi­ng van het weekend.

Minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken heeft onlangs aangegeven dat het ministerie zou starten met het project zinvolle vrijetijds­besteding. Het accommoder­en van jongeren om te werken in de vakantie, is daar een onderdeel van. Jaarlijks participer­en ongeveer 15.000 jongeren in het project. De bewindsvro­uw heeft ook gezegd, dat het belangrijk is dat de vrije tijd op een verantwoor­de manier besteed wordt. De jongeren zullen ingezet worden bij Telesur, verschille­nde ministerie­s (Handel en Industrie, Defensie, Financiën, Sport- en Jeugdzaken, Justitie en Politie), het Korps Brandweer Suriname, de districtsk­antoren en diverse kleine bedrijven. Ze zullen onder andere schoonmaak­werkzaamhe­den verrichten. De volgende groep jongeren in dit project zal werken van 11 tot 22 september.

Er zijn nog twee groepen jongeren die aan het werk gaan. Deze werken van 4 tot 15 september en van 18 tot 29 september. Deze vakantiejo­bbers gaan werkzaamhe­den verrichten voor de afdeling Openbaar Groen van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname