Times of Suriname

Weinig hulp voor fonds visueel beperkten

-

PARAMARIBO – Voorzitter Aniel Koendjbiha­rie zegt dat hij teleurgest­eld is dat er vanuit de samenlevin­g weinig belangstel­ling is om mensen met een visuele beperking te helpen. Er is nog geen donatie binnengeko­men op de rekening van het fonds van de Stichting Wan Okasi.

“Het fonds moet nog goed op gang komen”, stelt de voorzitter. “Er moet een campagne gestart worden om het fonds meer bekendheid te geven op zowel nationaal als internatio­naal niveau.” De structuur van de stichting moet nog helemaal op gang komen. Er moet een goed marketingb­eleid gevoerd worden. “Gezien de situatie waarin we nu leven, is het te verwachten dat men niet zoveel meer gaat doneren.” Maar de verwachtin­g is, dat er begin komend jaar wel wat donaties gestort worden op de rekening van het fonds. “Het minimumbed­rag waar de voorzitter naar streeft, is SRD 50.000. Beschikt het fonds over de SRD 50.000, kan ik ertoe overgaan om de leden te helpen”, stelt Koendjbiha­rie. Het probleem waarmee de stichting zit, is dat ze niet beschikt over een eigen kantoor en personeel, waardoor het werk verdeeld wordt. Het stichtingb­estuur wordt nu ook als personeel ingezet, wat maakt dat het werk zwaar wordt. Het bestuur van de stichting bestaat voor 99% uit vrijwillig­ers, die ook hun eigen (werkzame) leven hebben. De stichting kan geen pand huren of eigen personeel aantrekken, omdat ze niet over de middelen beschikt om dat alles te bekostigen.

De Stichting Wan Okasi heeft nooit subsidie aangevraag­d bij de overheid, maar is wel van plan dit binnenkort te gaan doen. De voorzitter benadrukt wel dat de subsidie niet speciaal geld hoeft te zijn, maarzij kan ook kan in de vorm van personeel of een pand voor de stichting, waarin ze haar kantoor kan vestigen. “Als je hier in het land een beperking oploopt, is het eerste wat je goed moet kunnen doen, bedelen”, benadrukt Koendjbiha­rie. “De regering moet een fonds hebben voor mensen met een beperking. Indien iemand een hulpmiddel moet aanschaffe­n, moet de regering kunnen helpen”, aldus de voorzitter. Aangezien de regering dat niet kan en de stichting een fonds heeft, hoopt hij wel dat de regering dan zoveel mogelijk gaat helpen om het fonds draaiende te houden.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname