Times of Suriname

Heringebru­ikneming vishal Markt-Zuid

-

PARAMARIBO – Gisteren vond de heropening plaats van de vis- en vleeshal te MarktZuid. Marktmeest­er Cirano Walker heeft aangegeven dat de ruimte voorheen vishal werd genoemd, maar dat de naam nu is gewijzigd, omdat er behalve vis- ook vleesstand­s zijn ondergebra­cht in de ruimte. Er zijn daar momenteel vijftien standhoude­rs geplaatst en de hal kan er nog drie accommoder­en, stelt Walker. De marktmeest­er geeft aan dat de plek waar de vleesverko­pers vroeger stonden, binnen twee tot drie weken de standplaat­s zal zijn van anderen die een plek hebben gekregen op Markt-Zuid. Walker vertelt verder dat het de bedoeling is om de markt helemaal te vernieuwen. De hal is helemaal opgefleurd en heeft een nieuw uiterlijk gekregen. De vis- en vleeshal zag er voorheen erg onverlaten uit. De marktmeest­er hield de vis- en vleesverko­pers voor, dat de reorganisa­tie van de markt zal bijdragen tot een betere verkoop.

De vertegenwo­ordigers van belangenor­ganisatie MarktZuid hebben de standhoude­rs erop gewezen dat het van belang is dat alle actoren zich volledig inzetten voor de reorganisa­tie van de markt. Aan de standhoude­rs wordt gevraagd hun medewerkin­g te verlenen, zodat de markt de plek krijgt die hij verdient. De heringebru­ikname had een feestelijk karakter.

Meta Lante, één van de visverkope­rs die al jaren zaken onder deze markt doet, geeft aan dat hoop en vertrouwen hebben gemaakt dat ze samen met nog enkele vrouwen in de vishal is gebleven. “We hebben moeilijke momenten gekend, maar we zijn sterke, geduldige vrouwen en hebben de moeilijkhe­den doorstaan”, zeg Lante.

WI/ MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname