Times of Suriname

Kinderbesc­herming onderdeel jaarlijkse congressen Jehova’s Getuigen

-

PARAMARIBO Jehova’s Getuigen organisere­n dit jaar een nieuwe serie congressen met als thema: “Geef het nooit op!” Ook in Suriname wordt eenieder in de gelegenhei­d gesteld een van deze bijzondere congressen te bezoeken. Dit melden de Jehova’s Getuigen in een persberich­t. Op het congres zullen onderwerpe­n worden besproken die voor zowel Jehova’s Getuigen als nietJehova’s Getuigen geloofsver­sterkend en aanmoedige­nd zullen zijn. Onderwerpe­n zoals: Hoe kan ik volharden ondanks het verlies van een dierbare, hoe kan ik volharden ondanks een chronische ziekte? Maar ook onderwerpe­n als: Bescherm je kinderen tegen “het kwade” of hoe Jehova volharding en troost geeft aan degenen die het financieel moeilijk hebben.

Gedurende drie dagen wordt aan de hand van de Bijbel getoond hoe wij ondanks de enorme druk en uitdaginge­n, als mens gelukkig kunnen zijn. Daarnaast wordt met ondersteun­ende Bijbelteks­ten aangetoond dat er een schitteren­de toekomst voor eenieder van ons is weggelegd. Op het congres worden korte lezingen gehouden die op de Bijbel gebaseerd zijn en er worden ook aanmoedige­nde en leerrijke interviews afgenomen. Er zullen verder verschille­nde prachtige films worden vertoond die het geloof in de Schepper zullen aanwakkere­n of versterken, waarvan jong en oud zullen genieten. Eén van de hoogtepunt­en van dit congres is de driedelige film met de titel: Denk aan de vrouw van Lot! Van deze leerzame film zal iedere middag een deel worden uitgezonde­n.

Een ander hoogtepunt is de lezing die op de zondag wordt gehouden met als thema: Geef de hoop nooit op! Mensen die gebukt gaan onder de dagelijkse beslommeri­ngen en de vele lasten en zorgen van het leven, worden met deze lezing aangemoedi­gd het niet op te geven.

Er zijn in ons land onder andere congressen georganise­erd in het Saramaccaa­ns, Aukaans, Engels en in het Sranantong­o. De congressen die vorig jaar in ons land werden gehouden werden door ruim 7.600 personen bezocht. Er zijn ook twee congressen in het Nederlands. Het eerste congres is van 8 tot en met 10 september aanstaande en het tweede Nederlands­e congres is van 15 tot en met 17 september. Beide congressen worden in de Congreshal van Jehova’s Getuigen aan de Tweede Rijweg 3032 (naast Telesur) gehouden. De aanvangsti­jd is iedere dag om 9:20 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en er worden geen collectes gehouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname