Times of Suriname

Arrestatie na lek rond benoeming nieuwe burgemeest­er Den Bosch

-

DEN BOSCH - De politie heeft gisterocht­end raadslid Sjef van Creij uit Rosmalen aangehoude­n voor betrokkenh­eid bij het lekken van vertrouwel­ijke informatie rond de voordracht van de nieuwe burgemeest­er in Den Bosch. Zijn vrouw bevestigt dat hij is aangehoude­n.

De vijftiger wordt verdacht van betrokkenh­eid bij het lekken van vertrouwel­ijke informatie rond de voordracht van de nieuwe burgemeest­er in de Brabantse hoofdstad. Over de benoeming van Jack Mikkers, die onlangs werd aangesteld als opvolger van Ton Rombouts, onstond grote ophef nadat het Brabants Dagblad veel details en onder meer de namen van sollicitan­ten had gepublicee­rd.

Justitie besloot in juli de zaak nader te onderzoeke­n. Commissari­s van de koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, had daarom verzocht.

Als fractievoo­rzitter van de lokale partij Gewoon Gedreven maakte Van Creij (55) deel uit van de vertrouwen­scommissie die de nieuwe burgemeest­er selecteerd­e. De leden kozen uiteindeli­jk voor Jack Mikkers (VVD) als opvolger van Ton Rombouts (CDA). Mikkers was de afgelopen jaren burgemeest­er van Veldhoven. Volgens het Brabants Dagblad was Mikkers tweede keus. De krant meldde op basis van ingewijden dat de vertrouwen­scommissie eigenlijk Jan Hamming (PvdA) had willen voordragen, nu nog burgemeest­er in Heusden. Dat ging niet door, omdat hij ook met succes had gesollicit­eerd voor hetzelfde ambt in Zaanstad. Vertrekken­d burgemeest­er Rombouts sprak na de publicatie­s van “een waar slagveld.” Hij noemde die “een beschadige­nde cocktail waartegen je je amper kunt weren.” Onder de andere sollicitan­ten waren volgens uitgelekte informatie burgemeest­ers van andere plaatsen. Zij kregen kritische vragen over hun vermeende sollicitat­ie in Den Bosch. Echtgenote Wilma van Creij reageerde gisteren zwaar geëmotione­erd op de aanhouding van haar man. Ze zegt dat ze haar handen voor hem in het vuur steekt. “We hadden dit niet verwacht. Als er iemand integer is, is hij het. Ik weet zeker dat Sjef hier niks mee te maken heeft en hoop dat ze de juiste pakken.” Het verdachte raadslid zit vast voor verhoor en mag vooralsnog alleen contact hebben met zijn advocaat. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname