Times of Suriname

Klaas Otto achter moordplan op aanklager

-

SLIEDRECHT - De oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, zit achter een plan om een aanslag te plegen op een officier van justitie. Welingelic­hte bronnen hebben dat tegen het ANP gezegd. Otto zit vast in de gevangenis in Middelburg. Het doelwit is Greetje Bos zijn, de officier van justitie die optreedt in zijn zaak.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte gisteren bekend dat er een aanhouding was vanwege een moordplan in opdracht van een gedetineer­de, zonder hierbij de naam van Otto als opdrachtge­ver te noemen. De advocaat van Otto, Louis de Leon, bevestigt dat het om zijn cliënt gaat. De advocaat spreekt van “drijfzand.” Volgens hem is de verdenking “volstrekt fake en ongefundee­rd.” Een informant heeft hierover een verklaring afgelegd, zegt De Leon. Maar volgens hem is het “gewoon niet waar. Otto heeft zich daarover nooit tegenover niemand uitgelaten en het zit niet in zijn aard om de aanklager iets aan te doen.” Volgens De Leon heeft deze actie als doel om zijn cliënt over te plaatsen naar een extra beveiligde inrichting in Vught. Een poging daartoe werd eerder dit jaar nog afgewezen. Maar Otto moest zijn dozen inpakken en wordt in afzonderin­g geplaatst in Vught, aldus De Leon, die hem gisteren nog sprak. Justitie zegt de zaak bijzonder hoog op te nemen. “Het is onacceptab­el dat onze mensen worden bedreigd,” stelt een woordvoerd­er van het Landelijk Parket. Het onderzoek naar de bedreiging loopt komende tijd nog door.

Bos pakt sinds enige tijd de georganise­erde criminalit­eit aan in West-Brabant. Ze volgde Lucas van Delft op. Die kwam eerder in opspraak omdat hij een doodsbedre­iging zou hebben verzonnen.

Het onderzoek naar de dreigende aanslag op de officier van justitie is al enkele weken geleden opgestart door het Landelijk Parket van het OM. De cel van de gedetineer­de is onderzocht, evenals twee woningen in Sliedrecht en Rotterdam. De politie heeft beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en digitale gegevensdr­agers.

Klaas Otto zit in voorarrest in verband met verschille­nde strafzaken. Het gaat onder meer om afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeli­ng en brandstich­ting. De komende dagen zal de politie zowel de aangehoude­n verdachte als de gedetineer­de verdachte verhoren.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname