Times of Suriname

AS Roma haalt felbegeerd­e spits binnen

-

VOETBAL - Patrik Schick is speler van AS Roma, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Romeinen nemen de 21-jarige spits op huurbasis over van Sampdoria en hij zal aan het einde van het seizoen verplicht overgenome­n worden. I Gialloross­i betalen in eerste instantie een huursom van vijf miljoen euro en nemen hem aan het eind van de voetbaljaa­rgang voor negen miljoen euro over.

Als Schick daadwerkel­ijk speler van Roma is, kan Sampdoria er nog acht miljoen euro extra aan allerhande bonussen aan overhouden. Het restant van het bedrag, twintig miljoen euro, wordt in februari 2020 overgemaak­t. Als de Tsjech voor die tijd verkocht wordt, krijgt Sampdoria de helft van de transferso­m of twintig miljoen, afhankelij­k van welk bedrag hoger is. Schick, die nog tot medio 2020 onder contract stond bij Sampdoria, kwam in de zomer van 2016 over van Sparta Praag voor ongeveer vier miljoen euro. De Tsjechisch internatio­nal maakte indruk bij zijn nieuwe werkgever en maakte in 35 officiële wedstrijde­n in totaal 13 doelpunten, waarbij hij tevens 5 keer een medespeler in stelling bracht.

Door zijn goede optredens vorig seizoen trok Schick veel bekijks van met name Italiaanse topclubs. Onder meer Juventus was zeer geinteress­eerd in de 21-jarige aanvaller. De Italiaanse landskampi­oen had al een overeenste­mming bereikt met Sampdoria over een transfer van ruim dertig miljoen, maar de deal viel in het water vanwege tijdelijke hartproble­men bij de jonge spits.

AS Roma, dat zich eerder deze zomer al versterkte met onder anderen Héctor Moreno en Rick Karsdorp, heeft kennelijk een rotsvast vertrouwen in de kwaliteite­n van de vijfvoudig A-internatio­nal en ziet in de jongeling een welkome versterkin­g. Schick kwam maandagavo­nd op het vliegveld in Rome aan en onderging gisteren succesvol de medische keuring, waarna hij zijn contract onderteken­de.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname