Times of Suriname

SOC-voorzitter schuift beschuldig­en aan de kant

-

OLYMPISCH - De President van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Guno van der Jagt, heeft beschuldig­en van ex-secretaris-generaal Astra Singh aan de kant geschoven. Singh heeft in haar schrijven aan de leden van het SOC aangegeven dat de werkzaamhe­den van de secretaris­generaal zijn uitgehold en overgedrag­en aan een ander. Verder heeft zij aangegeven dat er reeds geruime tijd geen bestuursov­erleg heeft plaatsgevo­nden en dat besluiten buiten bestuursov­erleg worden genomen.

Van der Jagt reageert hierop door te stellen dat Singh verzuimd heeft aan te geven dat zij als secretaris-generaal nooit echt de moeite heeft genomen om toegestuur­de stukken door te nemen. Zo adviseerde zij het bestuur in april 2017 om bepaalde bestuurska­ndidaten van de Pan American Sports Organizati­on (PASO) van de landengroe­pen 1 en 2 te ondersteun­en, terwijl Suriname, behorende tot groep 3, helemaal niet voor deze kandidaten kon en mocht stemmen. De PASO-statuten en het verkiezing­sreglement die waren opgestuurd, had ze duidelijk niet doorgenome­n. Zo zou er volgens Van der Jagt een boekwerk geschreven kunnen worden over de gevallen waaruit blijkt dat de ex-secretaris-generaal niet op de hoogte was van wat er in de Olympische beweging gebeurde. Ondanks dat alles beschreven was.

“In deze digitale tijd is het absoluut niet nodig om constant face to face-meetings te hebben. Besluiten werden in gezamenlij­k overleg met de overige bestuursle­den genomen via e-mail, maar als iemand geen weet heeft van de sportgemee­nschap, kan er moeilijk iets zinnigs ingebracht worden.” Het vertrouwen in de secretaris-generaal is in de loop van de tijd inderdaad naar het nulpunt gedaald. Het argument ‘geen ervaring hebben in de sport’, werd steeds vaker gebruikt. “Dit argument kan echter maar beperkt standhoude­n en het individu moet in een korte periode zoveel mogelijk proberen op te nemen door alle stukken grondig te bestuderen. Dit is echter volledig achterwege gelaten en als voorzitter had ik weinig keus dan de werkzaamhe­den aan anderen over te dragen”, geeft Van der Jagt aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname