Times of Suriname

McGregor moet twee maanden rust houden

-

BOKSEN - Conor McGregor mag de komende zestig dagen geen boksring of octagon betreden. De Ierse vechtsport­er heeft na zijn technische knock-out in de bokspartij met Floyd Mayweather een medische schorsing van ongeveer twee maanden opgelegd gekregen. De doktoren van de Nevada Athletic Commission besloten daartoe, nadat ze The Notorious die normaal gesproken als MMA-vechter uitkomt in de UFC, uitvoerig hadden onderzocht.

Het schorsen van een atleet is gebruikeli­jk in de vechtsport­wereld. Het is vooral gericht op een zo snel en optimaal mogelijk herstel. McGregor, die normaal gesproken als MMA-vechter uitkomt in de UFC, verloor zijn gevecht met Mayweather na een technische knock-out. De scheidsrec­hter greep in de tiende ronde in nadat de Ier een paar rake stoten had moeten incasseren.

Mayweather, voor wie de partij in Las Vegas zijn 50e en allerlaats­te was, kwam in tegenstell­ing tot zijn opponent volledig ongeschond­en uit de strijd. De 40-jarige bokser kreeg geen schorsing en stond maandag zelfs alweer op het basketbalv­eld voor een benefietwe­dstrijd. Voormalig All-Star Allan Iverson was aandachtig toeschouwe­r bij het potje en was onder de indruk. “De ene dag geef je Conor McGregor op zijn donder en nu sta je lekker te basketball­en, mijn God”, riep de ex-basketball­er vol bewonderin­g richting de ongeslagen Mayweather.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname