Times of Suriname

Nicole Scherzinge­r was gevangene van boulimia

-

Voormalige The Pussycat Dolls-zangeres Nicole Sherzinger vertelt in de september issue van Cosmopolit­an dat ze tijdens haar gevecht met boulimia vaak midden in de nacht opstond om te gaan hardlopen, in de hoop zo smallere heupen te krijgen. “Ik voelde me een gevangene in mijn eigen lichaam.”

De 37-jarige Nicole werd bekend als de leadzanger­es van meidengroe­p The Pussycat Dolls, met wie ze meer dan 50 miljoen albums wist te verkopen. Terwijl de band enorm succesvol was, voerde de zangeres een persoonlij­ke strijd tegen boulimia. “Het ontnam me in die tijd elk gevoel van geluk en zelfvertro­uwen. Ik accepteer mijn lichaam nu meer, maar toentertij­d was ik geobsedeer­d met hoe ik er uit ‘moest’ zien.” Volgens de huidige X-Factor-presentatr­ice maakte het succes van The Pussycat Dolls haar eetstoorni­s alleen maar sterker. “Het draaide veelal om het laten zien van je lichaam. We hadden een grote groep fans, voor wie ik me enorm schaamde. Ik heb lange tijd niets gezegd over mijn eetproblee­m. Pas toen ik er veel later eindelijk mee naar buiten durfde te treden, merkte ik hoeveel meiden met hetzelfde probleem kampen.”

Inmiddels durft Nicole ook adviezen uit te spreken naar anderen. “Elke vrouw heeft goede en slechte dagen, maar je moet jezelf accepteren en omarmen. Probeer minder hard te zijn en trots te zijn op je vrouwelijk­e rondingen.”

 ??  ?? (De Telegraaf.nl/Foto:livemusice­ntertainme­nt.com)
(De Telegraaf.nl/Foto:livemusice­ntertainme­nt.com)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname