Times of Suriname

Moeder neemt mishandeld­e kind terug

-

PARAMARIBO - Een moeder heeft haar driejarige zoon, die vorige week door zijn vader zodanig tegen de grond werd gegooid dat hij bewusteloo­s raakte, teruggenom­en. Zij vertelt aan de krant dat het jongetje eerder bij zijn vader woonde.

De vrouw woont samen met haar drie andere kinderen bij haar broer. Volgens haar vocht de vader met haar om de driejarige bij zich te houden. Daarom besloot zij de peuter aan hem af te staan. Zij vertelt dat zij uitdrukkel­ijk met hem had afgesproke­n, dat zij het kind weer zou nemen wanneer hij vier jaar zou worden. Zij wist echter niet dat de man het jongetje sloeg. Zij weet wel dat hij vaker onder invloed van alcohol verkeert. “Zodra hij geld ontvangt, koopt hij alcohol.” Toen zij hoorde dat haar zoontje vorige week geslagen was en bewusteloo­s was geraakt, ging zij naar het ziekenhuis. De peuter lag vier dagen in het ziekenhuis en mocht maandag naar huis. De moeder nam hem toen mee naar haar woning. Zij zegt dat zij het kind nooit meer zal teruggeven aan de vader. Volgens haar kreeg zij na de mishandeli­ng van haar kind wel contact met de vader. Zij vroeg hem waarom hij haar kind had geslagen, maar kreeg geen antwoord. Hij zei dat hij later contact met haar zou opnemen en schakelde zijn telefoon uit. De politie is nog op zoek naar de vader.

De moeder zegt dat het goed gaat met de peuter. Zij vraagt het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting en de regering om financiële hulp, omdat zij een alleenstaa­nde moeder is. Zij hoopt tenminste aan een baan te worden geholpen, zodat zij haar kinderen kan voeden en verzorgen.

De vader gooide zijn zoon op de grond toen hij zijn bewijs van goed gedrag niet kon vinden. Hij dacht dat zijn zoontje het document had verlegd. De vader werd boos en ging bij de peuter, tilde hem op en gooide hem met kracht tegen de grond. Eerder sloeg hij het kind met een lepel op het zitvlak. Het jongetje kon toen van de pijn niet zitten en liggen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname