Times of Suriname

UNu PIKIN ONtHuLt KuNstfiEts

-

PARAMARIBO - Unu Pikin heeft op 30 augustus zijn kunstfiets onthuld aan de De Boerbuiten­weg. Dit werd middels een persberich­t bekendgema­akt.

De kunstfiets is op de hoek van de toegangswe­g geplaatst, die naar een sociale werkplaats leidt. Het is volgens voorbijgan­gers echt een eyecatcher en geeft duidelijk aan dat het om een werkplek gaat waar veel fietsen zijn. De sociale werkplaats bestaat uit een fietsenafd­eling voor reparatie en verkoop, een meubelafde­ling met productie voor scholen en particulie­ren en een boekenafde­ling met verkoop en gratis distributi­e voor scholen. In de werkplaats werken mensen met een beperking en mensen zonder beperking samen. De fietsen worden gebruikt als reclame om klanten aan te trekken voor de sociale werkplaats. De werkplaats biedt arbeid, opvang en stages aan mensen met een beperking, zonder financieri­ng vanuit de overheid. Maanden heeft de ondersteun­ingsgroep van de werkplaats aan het kunstfiets­project gewerkt. Daarbij hebben ze een aantal oude fietsen omgetoverd tot opvallende kunstfiets­en.

Het kunstfiets­project past goed bij het mission statement van de stichting Unu Pikin. De fietsen waren oud en afgeschrev­en, maar toch is er iets heel moois van gemaakt. Daarbij werd uitgegaan van kansen en mogelijkhe­den en de wens om naar het beste te streven. Deze manier van werken is de bepaalde verstandho­uding, die Stichting Unu Pinkin wil opbouwen met zijn medewerker­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname