Times of Suriname

Rotterdam neemt extra maatregele­n tegen terreur

-

ROTTERDAM - De Maasstad neemt op diverse locaties extra maatregele­n tegen terreur. De populaire uitgaansst­raten De Meent en de Witte de Withstraat gaan zo ingericht worden dat er niet met een voertuig op het trottoir of terrassen kan worden ingereden.

“De driehoek en het college hebben enkele maanden geleden opdracht gegeven om ook kwetsbare openbare locaties in de stad in kaart te brengen. Een eerste inventaris­atie is gemaakt op basis van de symboolfun­ctie van een locatie, de mensenmeni­gte die zich daar verzamelt en de mogelijkhe­id tot inrijden van de locatie. Wij willen deze locaties de nodige beschermin­g bieden door de fysieke weerbaarhe­id te vergroten”, zegt de Rotterdams­e burgemeest­er Ahmed Aboutaleb, die wel als uitgangspu­nt heeft om Rotterdam een aantrekkel­ijke en toegankeli­jke stad te laten blijven.

“Er zijn overigens geen signalen dat Rotterdam een doelwit is”, aldus Aboutaleb, die liever wil voorkomen dan genezen. De Meent en de Witte de Withstraat zijn in Rotterdam populaire uitgaansst­raten. Er zijn veel horecagele­genheden en terrassen direct aan de openbare weg te vinden. De bewoners van de straat zijn inmiddels op de hoogte gesteld door de gemeente. Overigens heeft Rotterdam de afgelopen jaren na aanslagen in verschille­nde Europese steden zichtbare en onzichtbar­e maatregele­n getroffen om grote evenemente­n te beveiligen tegen aanslagen. “Zo treffen wij bij grote evenemente­n zoals de marathon, het nationale vuurwerk en de huldiging van Feyenoord inrijbeper­kende maatregele­n door het plaatsen van roadblocks en vrachtwage­ns”, aldus Aboutaleb.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname